Wie zijn wij?

De Blakervelderhoeve is een natuurboerderij in het gemoedelijke plaatsje Langelo. De boerderij wordt gerund door twee enthousiaste ondernemers Tessa en Wim Ram. Zij fokken met zeldzame huisdierrassen omdat zij het belangrijk vinden deze oude rassen in stand te houden.

Wim is van oorsprong timmerman van beroep. Maar zijn liefde voor dieren en de natuur weerhield hem er niet van om zijn eigen veestapel te beginnen. Op landgoed Nienoord kwam hij in aanraking met zeldzame huisdierrassen en raakte met het virus besmet. Het begon met een paar koeien en een oude schuur die hij huurde tot de huidige plek in Roden.  Hier runt hij samen met zijn vrouw Tessa een boerderij met een kleine 60 koeien, 15 schapen, 5 toggenburger geiten en wat barnevelder kippen.

Tessa kwam in 2011 bij toeval het erf opgewandeld waar zij al gauw gecharmeerd was van de vrijgezelle boer Wim en het boerenleven. Van het een kwam het ander en in 2014 trouwden ze in de stal tussen de koeien. Overdag werkt zij als financieel medewerkster bij een ICT-bedrijf. In haar vrije tijd besteed zij haar vrije uurtjes op de boerderij en aan de dieren.